Szkoła MiC HogwarTwo podlega candytwo.pun.pl
-Nie słuchaj jej, Alice (Alicze. Włoski odpowiednik Alicji ^^). Ona kłamie, jesteś Alice Monica Esposito, a ja jestem twoją siostrą Cateriną Margheritą Esposito! A ona, to Ginevra. Jest naszym największym wrogiem. Uszkodziła ci coś z pamięcią, przez co nie mogłaś sobie niczego przypomnieć! I próbowała przeciągnąć na swoją stronę. Zabij ją, Alice. Zabij...-powiedziała Sara-Katherine i wsunęła jej do ręki nóż.- Zniszcz to miejsce. Ono całe jest przepełnione złem. I to Ginevra ci to zrobiła. Czas na zemstę.
Szybko kiwnęła i zaatakowała Ginny.
Zła zaczęła unikać zaklęć itd.
-Kate! Ona kłamie. Proszę! Wiem że gdzieś w głębi jesteś sobą. Tą samą co kiedyś. Wiesz kim jestem. Po prostu jesteś dobra. Uwierz mi, błagam! - Ale mimo tej litanii Kate nie przestawała ataku. Wobec tego, odpłaciła się tym samym. Rzuciła w Kate nawet butlą Szkiele Wzro.
Przybiegła, a za nią leciał Flame. Kiedy zobaczyła co się dzieje miała ochotę zemdleć.
- Kate, Ginny! Co tu się dzieje? - krzyknęła widząc walczące dziewczyny. Ostrożnie ukryła uszy z perłami pod kaskadą blond włosów.
Korzystając z nieuwagi dziewczyn pobiegła do gabinetu pani Pomfrey.
- gdzie jest Skrzeloziele - krzyknęła do śpiącej uzdrowicielki.
- W szafce z podręcznikami - powiedziała przez sen kobieta i przekręciła się na drugi bok.
Pokręciła głową i pobiegła znów do lochów. Po drodze krzyknęła:
- Dziewczyny, to się za jakiś czas skończy - powiedziała i pobiegła na dół.
-Ja nie chciałam jej zabić!... Tylko przytrzymać. Hmmm.... Teraz może uważać mnie za złą. NIECH KTOŚ JEJ WYPIERZE MÓZG!!! - Wrzeszczy zmieniając się w człowieka. Kate dalej ja atakuje. Nagle do skrzydła przylatuje smoczek. Widząc że ktoś robi krzywdę jego pani zmienia się w wielkie smoczysko (wygląd ten sam co mnie kiedyś uratował przed wilkami. Porwał ją w szpony i zrzucił w holu, między sypialnią pani Pomfrey, a łóżkami.
Z trudem podniosła się, miała na ciele mnóstwo ran. Wyprostowana lecz ze spuszczoną głową podeszła do Ginny i uklęknęła na jedno kolano.
-In certamine vinci passus. Denique, quaero quos dedisti mihi misero vita. (łacina. "W walce poniosłam klęskę. Mimo wszystko proszę abyś darowała mi moje nędzne życie.")
Zamknęła oczy i zaczekała. Od Ginny teraz zależało, czy ją zabije czy nie. (honorowe...)
Odzyskała nagle pamięć.
-Sara-Katherine...-szepnęła- Co sie dzie...
I nagle znieruchomiała z wyrazem zaskoczenia na twarzy, zmieniła się w kamień (pewnie znajdzie sie jakieś zaklęcie które mnie ożywi, jasne. Ale ją też D: )
Widząc skamieniałą Kate zaskoczyła się. Pobiegła do pani Pomfrey która zdziwiona zaczęła wertować jakąś księgę.
-Ja nic nie zrobiłam! Tylko odświeżyłam jej pamięć. - uprzedziła.
-Chyba jej źródło energii zostało zmienione w kamień, a to i ją zniszczyło. - Powiedziała Pompy widząc jakiś rozdział w książce.
-Istnieje jeden sposób. Ale dość niebezpieczny, musisz zdobyć magiczną lawendę, złotą wodę z czarnego źródła, 5 znikających szyszek i 3 kolorowe żołędzie. Przynieś je do mnie, to zrobię eliksir który ją odczaruje
-Dobrze.
Gryfonka
Wchodzi, widzi Kate . Pani Pomfrey, pyta czy chce iść z Ginny na misję . Ayumi się Zgadza .